Worden Apple en Windows ingehaald door Ubuntu?

In de wilde stroming van de linux technologie is een fantastisch besturingssysteem ontstaan met de naam Ubuntu. Wij vonden dit besturingssysteem al erg geschikt om op uw oude Windows XP machine te laten draaien. En maakte dat al mogelijk sinds versie 12.

Maar de nieuwe versie Ubuntu 15.10 is het werkelijk waard om een artikel te schrijven. Maar waar moet ik dan beginnen?

Als systeembeheerder ben ik erg blij dat je de installatie kunt simuleren, zodat je kunt controleren of alle hardware het doet. Als de test succesvol is kun je de simulatie permanent maken. Hierbij is er de mogelijkheid om de oude Windows installatie intact te laten, zodat u nog kunt inloggen om programma’s of data te gebruiken die alleen op Windows XP draait. Ook Ubuntu heeft net als Windows ook de mogelijkheid om in te loggen op een “Veilige Modus”. Back-ups zijn toch de mooiste dingen als je harde schijf is gecrashed. Ubuntu levert daar een standaard oplossing voor. Niet zo mooi als Apple’s Time Machine, maar net zo functioneel. Zodra de aangewezen back-up schijf is verbonden wordt er automatisch een back-up van het hele systeem gemaakt.

Als gebruiker ben ik erg onder de indruk van de prachtige snelle interface met een zeer toegankelijk zoekscherm. En met naar mijn mening de mooiste manier om met ALT-TAB tussen programma’s te schakkelen als er veel documenten in een programma zijn geopend. Er is een uitstekende software bibliotheek beschikbaar met de naam Marketplace. Hiermee download u gratis en betaalde software die gecontroleerd is voor uw systeem. Marketplace download en installeert de software voor u. Mocht die software niet bevallen dan is de applicatie met 1 klik weer verwijdert.

Als smartphone gebruiker is er met Ubuntu ook een nieuwe keuze bijgekomen omdat er ook een Ubuntu versie voor tablet en smartphone is. Ook Ubuntu zet zwaar in op het synchroniseren van gegevens tussen desktop, tablet en smartphone.
ubuntu_orange_hex