Infrastructuur Inventarisatie

Netwerk overzicht verloren?

Een klant met een groeiend bedrijf heeft de afgelopen 10 jaar met verschillende systeembeheerders gewerkt. Kennismanagement en overdracht had niet goed plaatsgevonden, en hierdoor was er geen overzicht over de werkstations, servers en mobiele apparatuur. Daarnaast was er geen inzicht in kwetsbaarheden binnen het bedrijfsnetwerk, of van buitenaf.

Netwerk mapping uitgevoerd!

AutoExec Network Mapping service werd intern en extern uitgevoerd en de resultaten werden omgezet in een duidelijke visualisatie. De visualisatie is opgeleverd in pdf formaat en als A1 kleurenprint opgehangen in de serverruimte, zodat de nieuwe systeembeheerder direct aan de slag kon met beveiliging en verwijderen van overbodige netwerk services en hardware. Daarnaast is na inspectie van de serverruimte advies gegeven over object en brandbeveiliging. Zonder deze aanbevelingen zou het bedrijf niet voldoen aan de door de verzekeringsmaatschappij verplichte standaard beveiligings-maatregelen.

Resultaat:

Onze scan gaf direct inzicht van alle in het bedrijfsnetwerk aanwezige netwerk apparatuur. Alle open verbindingen naar de buitenwereld zoals VNC, Remote desktop, bestandsdeling, webservices en database services werden blootgelegd. Met deze informatie kon de nieuwe systeembeheerder efficiënt en snel de veiligheid en stabiliteit van het netwerk verhogen door het verwijderen van overbodige hardware en software, en het herinrichten van de firewall. Hierdoor kan het bedrijf nu voldoen aan de wet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG – GDPR) die onder andere stelt dat de vertrouwelijkheid, integriteit, beschikbaarheid en veerkracht van uw systemen en -diensten gegarandeerd moeten kunnen worden.

Reacties zijn gesloten.